Laat je eiken preventief behandelen tegen processierupsen
De gemeente biedt je dit jaar opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan de preventieve bestrijding van de eikenprocessierupsen. De behandeling van de eiken vindt begin mei plaats, samen met de behandeling van de bomen op openbaar domein. De kostprijs bedraagt 6 euro per te behandelen boom. Schrijf je zo snel mogelijk in!
Lees meer

Torekes'Cool
Op donderdag 30 april 2015 organiseert de jeugdraad Torekes'Cool in de Sint-Gummaruskerk in het kader van het project Lokale Helden van Poppunt.
Lees meer

Neem deel aan 'Met Belgerinkel naar de Winkel'
Van 25 april tot 30 mei 2015 loopt opnieuw de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Deze campagne wil klanten van de Herenthoutse handelszaken aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. Alle Herenthoutenaren die deelnemen maken kans op de prijzenpot van de gemeente. Deze bestaat opnieuw uit een Belgerinkelfiets, fietstassen en aankoopbons van de plaatselijke middenstand.
Lees meer

Week van de Amateurkunsten van start
Op vrijdag 1 mei 2015 zetten we het feest van de amateurkunsten in het teken van de start van de Mariamaand. Het wordt een muzikale fietstocht langs de kapellen van Herenthout, waarbij we halt houden op vier locaties, met afwisselend een optreden van het Sint-Lutgardiskoor en Koninklijke Fanfare Sint-Pieter.
Lees meer

Uitbreiding openingsuren bib en gratis draagtassen vanaf 2 mei 2015
Vanaf 2 mei 2015 biedt onze bib bijkomende openingsuren aan. Op enkele jaren tijd is het aantal openingsuren dan in twee fasen uitgebreid van 11,5 naar 20,5 uur per week.
Lees meer

LEADER zoekt vernieuwende ideeën voor het platteland, ook in onze gemeente
LEADER is een Europees subsidieprogramma voor projecten die de leefbaarheid op het platteland bevorderen. Onze gemeente maakt deel uit van één van de drie nieuwe LEADER-gebieden in de provincie Antwerpen: LEADER Kempen Zuid. Tot 2020 kunnen in deze regio projectideeën worden ingediend rond drie thema's: agrobiodiversiteit, profilering en promotie van de streekidentiteit en plattelandsarmoede.
Lees meer

Opendeurdag van de Europese instellingen
Ter gelegenheid van het Feest van Europa openen de Europese instellingen op zaterdag 9 mei 2015 in een aangename en gezellige sfeer hun deuren voor het hele gezin.
Lees meer